Swiss Tropical

Bang-saray-Architectkidd

April 5, 2015:  Architectkidd in collaboration with Peter Hedrich has completed the design of this house in Bang Saray. Located near the east coast of the Gulf of Thailand, this house is formed by the tropical conditions of South East Asia as well as the values of its owners, a Swiss family living in the region.

Thai_House_Architectkidd-03_Luke_Yeung

The house follows a simple arrangement of spaces, with five bedrooms laid out lengthwise on the upper floor. The lower floor consists of the kitchen, dining and a large living area facing the outdoor pool and garden.

Thai_House_Architectkidd-06_Luke_Yeung

The house is constructed using post-tensioned concrete slabs, which are more commonly found in larger-scale commercial buildings in Thailand. The use of post-tensioning for this house provides uninterrupted spaces on the lower level, where large glass windows can be opened to connect the interior spaces with the outdoor areas.

Thai_House_Architectkidd-04_Luke_Yeung

This house continues Architectkidd‘s interest in using raw and minimally processed building materials. The thin horizontal slabs contrast with the cast concrete shear walls and steel columns.

Thai_House_Architectkidd-12_Luke_Yeung

All the wooden elements were designed using reclaimed hard wood timber including vertical screens which provide shading and natural airflow around the periphery of the upper floor.

Thai_House_Architectkidd-19_Luke_Yeung

The interior design of the house is simple in terms of decoration and feature functional furnishings and spaces.

Thai_House_Architectkidd-14_Luke_Yeung

Artist and Illustrator Fawalai Sirisomphol was commissioned for the painting in the living area of the house.

Thai_House_Architectkidd-15_Luke_Yeung

The design for the Bang Saray House has been featured in Contemporist, Archdaily, Room Magazine, and other publications.

Thai_House_Architectkidd-01_Luke_Yeung

For more views of the Bang Saray House, please click on the gallery below.

Project: Bang Saray House
Location: Bang Saray, Thailand
Site Area: 1000 m2
Building Area: 300 m2
Project Team: Luke Yeung, Manassak Senachak, Tammarat Rodpul, Beatrice Pacharapan
Collaborator: Peter Hedrich, Architect (Basle/Switzerland)
Interior Consultant: Aey Jongsiriwanich
Artist: Fawalai Sirisomphol
General Contractor: Chatree Ruento
Structure Engineer: Chaiyot Pinitjitrsamut

1 Comment

Comments are closed.