Deep Patterns

March 2010: For the design of a new gallery, we have been developing strategies to create “deep” patterns in order to fabricate architectural walls with continuously variable thicknesses. The gallery is located inside a large commercial retail space.  This existing interior space is enclosed by a strong geometrical form: a 30-meter, glass dome.  The gallery will be inserted along the perimeter […]

Speckled Superstructures

April 2010: Our work on the Lightmos showroom is now completed, and the building has been receiving some coverage from web and print publications.   Among the popular designer sources, there is  Archdaily and Contemporist.  Also, Dezeen showed the furniture designs that came from the building’s facade materials.  There is  ArchThai, Minimalismi, and interestingly, Trendhunter, […]

Integrated Ceiling System

June 2009: A full-scale mockup of our design for an integrated ceiling solution has been completed.  The objective was to develop a new ceiling that can accommodate different functional systems of an office building, while maximizing vertical height and daylight reflection. We first mapped out the existing ceiling condition of the office space, which covered […]

Smooth Reception

March 2009: The Thai Obayashi wood reception counter is now installed in the company’s headquarters building on Rachadamri Road.  This counter is the final piece for this project, which involves the renovation of the office building’s interior spaces. What was interesting for us was that there was a high level of collaboration and experimentation compared to other commercial projects.  In […]

Green Walls

May 2008: The headquarters for Goodwill has been completed. The building provides a new workplace environment for administrative staff and engineers who build and maintain the industrial kitchen equipment that the company provides to its clients. In developing the design for the workplace environment, we studied the possibilities for applying soft landscape for every architectural surface of this building.  We developed details to provide […]